Νέα - Δελτία Τύπου Τμήματος Μαιευτικής Νέα - Δελτία Τύπου Τμήματος Μαιευτικής
Newsletter - Ιούνιος 2023
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Εγγραφείτε στο Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter
του τμήματος για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του !!
Εγγραφή
ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΜΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ
«ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΓΕΙΑ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» Master of Science (MSc) in Digital Health & Health Management

Έχει ξεκινήσει ο  πρώτος κύκλος Σπουδών των πρώτων μεταπτυχιακών μας φοιτητών  του  Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής και του Τμήματος Μαιευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διάρκειας ενός έτους το οποίο οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών master “MBA Ψηφιακή Υγεία και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Digital Health and Health Management) “

Περισσότερα
Μαθήματα Ανώδυνου Τοκετού με συμμετοχή εγκύων της τοπικής κοινωνίας

Το Τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,  στα πλαίσια της εξωστρέφειας, διοργανώνει φέτος Μαθήματα Ανώδυνου Τοκετού με συμμετοχή εγκύων της τοπικής κοινωνίας.

Τα μαθήματα του ανώδυνου τοκετού προσφέρονται στην κυοφορούσα, ώστε να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο για τη μεγάλη στιγμή, ..

Περισσότερα
H έρευνα SAFE study στην Ελλάδα: η επίδραση της προσομοίωσης υψηλής πιστότητας (high-fidelity) στην βελτίωση των δεξιοτήτων των Μαιών στην αντιμετώπιση της δυστοκίας ώμων

Η δυστοκία ώμων αποτελεί μαιευτικό επείγον κατά τον τοκετό και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική νεογνική νοσηρότητα και θνησιμότητα. Ο σκοπός της μελέτης SAFE study είναι να αξιολογηθεί μια εκπαιδευτική παρέμβαση σε Μαίες/Μαιευτές ως προς τη βελτίωση και τη διακράτηση (retention) των γνώσεων και δεξιοτήτων στην αντιμετώπιση της δυστοκίας ώμων με τη χρήση προσομοιωτών/προπλασμάτων τοκετού υψηλής πιστότητας (high-fidelity).

Περισσότερα
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΤΟ ΝΕΟΓΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ”
photo

Η Νεογνολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και το Τμήμα Μαιευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας οργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία τo Webinar «Το νεογνό της διαβητικής μητέρας» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11/03/2023 διαδικτυακά. Ακαδημαϊκός συντονιστής από το Τμήμα Μαιευτικής ήταν η κ. Τζητηρίδου Μαρία, επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής-Νεογνολογίας.

Περισσότερα
Μαθήματα Μητρικού Θηλασμού με την ανοιχτή συμμετοχή εγκύων γυναικών

Για πρώτη φορά, πραγματοποιούνται και τα Μαθήματα Μητρικού Θηλασμού με την ανοιχτή συμμετοχή εγκύων γυναικών. Μεγάλη έως τώρα η συμμετοχή τους και σημαντική τόσο για τις ίδιες όσο και για τις μαθητευόμενες μαίες του Τμήματος.

Ο θηλασμός συστήνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) και την Unicef, και προτείνεται ως αποκλειστική πηγή θρέψης του βρέφους για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του, ενώ με την προσθήκη των στερεών τροφών, έως την ηλικία των δύο χρόνων.

Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού είναι απεριόριστα και αφορούν τόσο στο ίδιο το παιδί όσο και στη μητέρα:

Περισσότερα
Υπεύθυνη επικοινωνίας Μαρία Τζητηρίδου παιδίατρος – νεογνολόγος επίκουρη καθηγήτρια τμήματος Μαιευτικής (mtzitiridou@uowm.gr) Τεχνική υποστήριξη Ευθύμιος Κωτσίδης (ΕΤΕΠ) (ekotsidis@uowm.gr)
Ιστοσελίδα Τμήματος Μαιευτικής (mw.uowm.gr)
facebook  youtube 
Διαγραφή από την λίστα   |   Προβολή στο φιλομετρητή